Anunt

Recordurile lui LovendalBloom

Medicina si Tratamente

10 tratamente medicale incredibile care vă va face stomacul să vi se întoarcă pe dos

Sambata, 05 Dec 2015 / 8,288 vizualizari

trepanareMedicina în secolul 21 pare o chestie de science fiction. Pe bune. Părţi de corp cultivate în laboratoare, roboţi care ajută la efectuarea de operaţii si lasere, o mulţime de lasere. Ca să nu mai vorbim de computere tomograf şi RMN-uri, cu ajutorul cărora puteam vedea toate părţile corpului uman. Chiar dacă pare SF, totul e real și poate salva o mulţime de vieţi.

Dar, medicina din trecut nu era chiar aşa. Iar tratamentele prescrise erau de-a dreptul terifiante. Pentru că cum altfel vi se pare, de exemplu, folosirea de limbă de broască râioasă pentru tratarea ulcerului?

Iar în acest articol veţi citi câteva tratamente “uluitoare” pentru diverse afecţiuni, care te poate întreba ce naiba a fost în capul celor care au inventat aşa ceva… Erau sănătoşi la cap!?

1) Bila de piton pentru a trata ulcerele genitale. Bila de animale a fost utilizată în China în scop terapeutic pentru a trata o serie de boli. Conform revistei “World Journal of Gastroenterology”, bila de piton a fost folosită pentru a trata ulcerele organelor genitale externe feminine. Un lucru e mai puțin clar: cine se angajează să prindă un şarpe atât de veninos?

2) Bila de elefant pentru respiraţie urât mirositoare. Cine mai are nevoie de bomboane mentolate, când ai putea folosi bila unui elefant? Medicii și farmaciştii chinezi antici credeau că bila de elefant, diluată cu apă, ar putea atenua halitoza, adică respiraţia urât mirositoare.

3) Cocaina pentru depresie. Sigmund Freud este prețuit pentru contributiile sale la psihologie. E mai puțin însă venerat pentru că prescria fără încetare cocaină pacienţilor săi. Nu că el a fost singurul. Un număr mare de medici ai secolului 19 militau pentru utilizarea cocainei pentru a trata o serie de boli, de la depresie la migrene şi până la dureri de dinţi.

4) Clei de melci pentru a trata negii. Culmea că acest tratament a fost recomandat de către celebra universitate din Oxford, dar, e adevărat că nu acum, ci în secolul al 19-lea.

5) Tratarea hemoroizilor cu fierul înroşit. Uitați de băile de şezut. Manuscrise medievale arată că medicii din secolul al 12-lea tratau hemoroizii, prin ardere, cu ajutorul fierului înroşit în foc, pentru cauterizare. Groaznic…

6) Găuri în craniu – trepanaţia – pentru tratarea durerilor de cap. N-aţi simţit niciodată că vă doare capul așa de tare încât simţeaţi că o să explodeze? În vremuri medievale, pentru tratarea acestei afecţiuni, medicii făceau literalmente o gaură în craniu pentru a atenua presiunea craniană severă. Dovezile arheologice sugerează că mai multe persoane chiar au supraviețuit procedurii.

7) Heroina ca sirop de tuse pentru copii. Concernul farmaceutic Bayer este în mare parte asociat cu Aspirina. Dar, în anii 1920, gigantul german de medicamente promova heroina ca remediu de tuse pentru copii. N-ar fi de mirare, căci acelaşi Bayer i-a ajutat pe nazişti pentru exterminarea a milioane de evrei.

8 ) Malaria pentru a trata sifilisul. Tratarea unei boli cu o boală la fel periculoasă pare a fi un lucru absolut nebunesc. Dar asta este exact ceea ce a făcut un medic austriac, pe nume Julius Wagner-Jauregg, în anii 1920. El a descoperit că malaria ar putea fi indusă pentru a putea ajuta la tratarea sifilisului. El a câștigat chiar premiul Nobel pentru eforturile sale. Serios.

9) Urină pentru a albi dinţii. V-aţi săturat de pasta de dinţi? Aţi putea să vă inspiraţi de la vechii romani care îşi periau dinţii cu urină. Şi asta pentru că romanii credeau că dinţii pot deveni astfel de un alb sidefiu.

10) Arsenic pentru a trata febra si durerile de cap. Vă vine să credeţi sau nu, dar arsenicul, o otravă puternică, dar arsenicul a fost folosit pentru a trata boli, inclusiv febra, durerile de cap, sifilisul şi bolile de sânge.

Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
11 Comentarii
  • Citat:
   “1) Bila de piton pentru a trata ulcerele genitale. Bila de animale a fost utilizată în China în scop terapeutic pentru a trata o serie de boli. Conform revistei “World Journal of Gastroenterology”, bila de piton a fost folosită pentru a trata ulcerele organelor genitale externe feminine. Un lucru e mai puțin clar: cine se angajează să prindă un şarpe atât de veninos?”
   Intrebare:De cand pitonul este veninos?

  • Pitonul nu este un sarpe veninos. Isi omoara prada prin strangulare.

  • NU STIAM CA PITONUL ESTE UN SARPE VENINOS,PARCA UCIDE PRIN STRANGULARE.

  • Din păcate pentru autorul articolului pitonul nu este un șarpe veninos. Face parte din clasa șerpilor constrictori, adică acei șerpi care isi ucid pradă prin sugrumare, constrictie etc.
   O zi bună!

  • *prada

  • De cand e pitonul veninos?

  • Salut. Interesant articolul. Am o mica observație, pitonul nu este veninos, face parte din familia serpilor constrictori.

  • Din cate stiu eu, pitonul nu este un sarpe veninos.

  • Unde ai auzit tu ca pitonul e veninos? CATEODATA MA INTREB DE UNDE ITI IEI TU ARTICOLELE, SI DECE NU LE VERIFFICI INAINTE DE TRADUCERE SI PUBLICARE???

  • 1) Bila de piton pentru a trata ulcerele genitale. Bila de animale a fost utilizată în China în scop terapeutic pentru a trata o serie de boli. Conform revistei “World Journal of Gastroenterology”, bila de piton a fost folosită pentru a trata ulcerele organelor genitale externe feminine. Un lucru e mai puțin clar: cine se angajează să prindă un şarpe atât de veninos?
   Aici sunt 2 greseli (posibil intentionate,pentru a verifica nivelul de cunostinte a unor cititori),si anume-organele genitale EXTERNE feminine ,dar si faptul ca pitonul este un sarpe NEVENINOS.
   2) Bila de elefant pentru respiraţie urât mirositoare. Cine mai are nevoie de bomboane mentolate, când ai putea folosi bila unui elefant? Medicii și farmaciştii chinezi antici credeau că bila de elefant, diluată cu apă, ar putea atenua halitoza, adică respiraţia urât mirositoare.
   Bila, sau fierea, este un lichid de culoarea galben-verzuie, cu gust amar și caracter alcalin, secretat de ficat și depozitat în vezica biliară. Acesta este evacuat în duoden în timpul digestiei, ajutând la digerarea lipidelor. Bila de elefant – …cam multa si cam amara,dar ce stiu eu… .
   Posibil sa fie si altele,dar la si pe altii.

  • Sint chestii de pe alte… plaiuri
   La accidentele craniene, de-compresarea pe baza gauririi granoului este singura posibilitate d a mentine viata prin functionarea creierului…
   Exista un caz pe ‘net din ustralia unde mama a facut fiului aceasta mentinand in viata ranitul cca 3 ore pana au ajuns cu elicopterul cei cu ajutorul medical.
   Despre “noi” tratamente:
   – urina de om – “praful” recoltat dupa uscare = HCL, pentru pretins “terapie” digestiva!
   – fecale umane “spalate”, colectate de la indivizi “atent selectionati” – banci de fecale in Elvetia, SUA… pentru cazuri “grele” care …. nu se rezolva “stiintifix: altfel!!!
   – urina de om pentru “scos” hormoni si bagati in fiole injectabike (cosmetica!) in pielea fetwi
   – fecale de om pentru “transplant” … afectiuni stomacale!?
   – fecale umane – scos bacterii si “crecute” in ferme…. pentru imaginara (si falsa) populare cu bacterii “bune” a intestinelor in mancare! – iaurt si … pastile “human flora”!!!- tampenie de-a ereticilor naturisti/homeopati
   si altele…
   Stiinta actuala a degenerat – se straduie sa valideze interpretarile si practicile demonice, oculte din Asia in sp[ecial bazate pe hinduism – yoga, religia de unire (lasandu-te posedat) cu demonul Krishna.

Comentati
Numele dvs ↓
E-mailul dvs ↓
Site-ul dvs ↓
Spuneti-ne ce credeti ↓

Blue Captcha Image
Refresh

*

Cautare
Orgoni Crystal Orgoni Crystal
Publicitate Comentarii recente Cuvinte-cheie principale Trafic

Trafic

eXTReMe Tracker
Administrare site