Recordurile lui LovendalBloom

Peisaje si Geografie

Cele mai tari 5 cascade din lume

Luni, 07 Dec 2009 / 7,935 vizualizari

cascada1Cascada este o cădere de apă, unghiul de cădere fiind de peste 45°, care e situat în general pe traseul unei ape curgătoare, care are următoarele caracteristici:

- în decursul căderii se produce o ceaţă, un amestec de apă pulverizată cu aer

- cascada este însoţit de vuietul caracteristic produs de căderea apei

- regiunea are un microclimat specific determinat de cascadă

Intensitatea acestor fenomene sunt determinate de înălţimea, gradul de cădere şi debitul cascadei, care prezintă o energie potenţială utilizată de hidrocentrale. Cascadele, prin frumuseţea lor mai pot fi şi un punct de atracţie turistică a regiunii unde se află. Să vedem în continuare care sunt cele mai frumoase 5 cascade din lume.

1. Cascada Iguazu, Argentina

cascade1

Există aici 275 de cascade diferite care se întind pe o lungime de peste 4 kilometri şi care au o înălţime ce ajunge până la 150 de metri. Înconjurate de bambuşi şi palmieri aceste cascade reprezintă pentru mulţi cea mai mare minune a naturii. Imaginea este incredibilă iar căderea continuă a apelor produce un efect de “suspendare”. Cascada Iguazu este pe primul loc în topul cascadelor lumii şi ocupa un loc fruntaş în topurile celor mai frumoase locuri de pe pământ.

2. Cascada Angel, Venezuela

cascade2

Are 979 de metri şi este cea mai înaltă cascadă din întreaga lume. Situată în regiunea Gran Sabana din Venezuela, cascada este inaccesibilă din punct de vedere rutier. Turiştii pot ajunge aici doar pe calea apei sau pe jos. Cei cu posibilităţi financiare pot închiria un avion. Marea particularitate a acestei cascade este că aici se pot face sărituri bungee (cu coarda).

3. Cascada Nachi, Japonia

cascade3

Aici există 48 de cascade diferite pe acelaşi versant al unui singur munte: masivul Nachi. Una dintre ele, cea mai cunoscută, are peste 300 de metri înălţime şi este vizibilă de la zeci de kilometri distanţă. Cascada Nachi, cea mai înaltă din întreaga Japonie, este considerată din vremuri străvechi o entitate sacră.

4. Cascada Sutherland, Noua Zeelandă

cascade4

580 de metri în gol. Este una dintre cele mai apreciate cascade ale Noii Zeelande şi se afla într-o locaţie unică: Parcul Naţional Fiorland care se regăseşte pe lista Patrimoniului Mondial. Cascada Sutherland este una dintre cele mai înalte cascade ale lumii iar sălbăticia cadrului natural în care se afla reprezintă pentru majoritatea turiştilor care vin să o vadă, un mare plus.

5. Cascada Gullfoss, Islanda

cascade5

Este cea mai mare cascadă a Europei şi cu siguranţă cea mai fumoasa cădere de apă a Islandei. Este unul dintre puţinele locuri de acest fel în care turiştii au condiţiile necesare să urce pe munte, pe lângă căderea de ape şi pot chiar atinge torentul cu mâna. Cascada are o aură mistică. Legendele nordice spun că, în spatele perdelei de apă, este ascunsă o comoară. Localnicii afirma că mulţi exploratori şi-au încercat în ultimii zeci de ani norocul.

Sursa: www. lazy.ro

Cuvinte-cheie: ,
Comentati
Numele dvs ↓
E-mailul dvs ↓
Site-ul dvs ↓
Spuneti-ne ce credeti ↓

Blue Captcha Image
Refresh

*

Cautare
Orgoni Almeea Orgoni Almeea
Publicitate Comentarii recente Cuvinte-cheie principale Trafic

Trafic

eXTReMe Tracker
Administrare site