Recordurile lui LovendalBloom

Animale

Cele mai urâte 6 animale din lume

Duminica, 06 Dec 2009 / 6,788 vizualizari

animal-uratNe-am obişnuit să avem un animal de companie simpatic, care se ne încânte de fiecare dată când îl vedem. Unii îşi doresc o pisică pentru că este jucăuşă şi foarte drăgăstoasă. Alţii îşi doresc să aibă un câine cu care să se remarce şi chiar să inspire teamă, de aceea îşi cumpără un Pit Bull. Deşi fiecare dintre aceste animale ne trezesc senzaţii diferite, putem să le numim frumoase. Dar haideţi să ne uităm la câteva dintre animalele care nu sunt atât de plăcute la vedere, ci dimpotrivă, îşi rezervă statutul de cele mai urâte animale din lume, pe care în mod sigur nu ţi le-ai dori în preajmă.

1) Peştele-pescar

peste-urat

Pe primul loc se afla “peştele pescar”. Acesta trăieşte în apele Europei dar şi ale Americii de Nord. Lungimea sa variază între 20 cm şi 1 m şi poate să ajungă la o greutate de 50 de kg. Ceea ce îl face atât de deosebit este capacitatea de a se lumina, în pielea să existând milioane de bacterii bioluminiscente.

2) Axolotl-ul Mexican

Axolotl-ul Mexican este o reptilă care îşi păstrează înfăţişarea din stadiul de larvă. Această creatură se întâlneşte doar în complexul Xochimilco de lângă Mexico City. Ceea ce o deosebeşte de celelate reptile este faptul că e perfect adaptată vieţii subacvatice, în comparaţie cu alte specii din categoria ei care pot trăi şi pe uscat.

3) Aye-Aye

aya-aya

Urmează un mamifer care trăieşte în Madagascar, de altfel, tărâm care găzduieşte unele dintre cele mai ciudate specii de animale. Astfel, Aye-Aye, este votat ca fiind unul dintre cele mai urâte animale din lume. Cu o coadă mai lungă decât restul corpului, ochi mari, degete subţiri şi un auz foarte dezvoltat, acest animal prefera viatai nocturnă arboricola ale pădurilor ecuatoriale.

4) Cârtiţa cheală

cartita-cheala

“Cârtiţa cheală”, o specie de rozătoare, trăieşte în estul Africii sahariene, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi sud-estul Europei, în colonii conduse de o femelă dominantă (regina). Aspectul său grotesc este amplificat şi de faptul că lungimea cozii este aproape cât corpul său.

5) Uakaris

Uakaris este o specie de maimuţe care trăieşte în America de Sud şi al cărei cap este parţial pigmentat în culoarea roşie. Blana, în schimb, este de culoare bej spre maro. De obicei trăieşte în grupuri care ajung până la 100 de exemplare, dar în căutarea hranei formează grupuri mai mici, de maximum 10 animale. Ciudat este faptul că nu are coada aproape deloc, lucru neobişnuit pentru o maimuţă.

6) Dragonul de mare

“Dragonul de mare” seamănă mai mult cu… o algă. Nu este neobişnuit acest lucru, deorece înfăţişarea sa îl ajuta să se camufleze perfect pentru a nu fi descoperit. Lungimea lui este de aproape 35 de cm.

Sursa: www.yuppy.ro

Cuvinte-cheie: , , ,
1 Comentariu
Comentati
Numele dvs ↓
E-mailul dvs ↓
Site-ul dvs ↓
Spuneti-ne ce credeti ↓

Blue Captcha Image
Refresh

*

Cautare
Orgoni Almeea Orgoni Almeea
Publicitate Comentarii recente Cuvinte-cheie principale Trafic

Trafic

eXTReMe Tracker
Administrare site